Minov spreekt opdoeken Natin Nickerie tegen
13 May 2014, 14:00
foto


Na een evaluatie zal het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) besluiten welke stappen er ondernomen worden met Natin Nickerie. Bij de evaluatie zal gekeken worden naar het aantal ontbrekende vakdocenten en de accommodaties dat ontbreekt om kwalitatief goed onderwijs te kunnen garanderen.

Het Minov ontkracht elke berichtgeving waarbij is aangegeven dat Natin Nickerie wordt opgedoekt. Wel wil het ministerie in een persbericht er op wijzen dat de randvoorwaarden aanwezig moeten zijn zoals praktijklokalen, praktijkdocenten, vakdocenten en leermiddelen. Nickerie heeft reeds jaren te kampen met een huisvestingsprobleem voor docenten die zich aldaar willen vestigen. Ook hierin probeert het Minov een oplossing voor te vinden. Maar uiteindelijk hebben de studenten het recht om les te krijgen van gekwalificeerde docenten. Het is geenszins de bedoeling een inferieure opleiding aan te bieden met laag gekwalificeerd of onvoldoend beschikbaar kader.

Het Minov vraagt de Nickeriaanse gemeenschap zich rustig te houden en verdere berichtgeving van het ministerie af te wachten. "Op geen enkele wijze zal het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling het recht van goed onderwijs waarop iedere student recht heeft ontnemen. Uiteindelijk zal een evaluatie rapport moeten uitwijzen wat de te ondernemen stappen worden voor het aanbieden van kwalitatief goed middelbaar technisch onderwijs in het district", zegt de afdeling voorlichting.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May