IMT in stijl 'back 2 back' voetbalkampioen
12 May 2014, 00:00
De doelpuntenmakers van het kampioensteam, Anduello Amoeferi, Romano Stekkel en Giovanni Waal met zijn zoon.

Inter Moengo Tapoe (IMT) heeft het kampioenschap bij de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) geprolongeerd. Na een slappe vertoning in de eerste helft van de ontmoeting tegen WBC zondag in het André Kamperveen Stadion, heeft IMT in de tweede helft met stijl het kampioenschap binnengehaald. Het werd na een 1-0 ruststand voor WBC uiteindelijk 3-1 voor de club uit Moengo.

IMT heeft in deze competitie met nog een wedstrijd te gaan vooral in de tweede ronde karakter getoond. Sinds de laatste verliespartij in december tegen Transvaal in de eerste ronde, heeft de club geen verlies meer geleden. IMT heeft zich van de achtste plaats als een speer geworpen naar het kampioenschap.

De wedstrijd
WBC kwam in balbezit na balverlies van Emilio Limon op eigen helft. Vangelinno Sastromedjo onderschepte in de 39ste minuut de bal en met een geheel onverwacht, mooi en keihard schot buiten de 16 meter zone, verraste hij doelman Obrendo Huiswoud. De bal verdween in de linkerbovenhoek van het doel: 1-0. WBC nam het spel na dit doelpunt over en was ook meer via de flanken goed in de aanval.

In de tweede helft kregen we een ander IMT te zien. WBC had al vroeg in deze helft de gelegenheid om de stand met nog een doelpunt te tillen naar twee. Giovanni Drenthe verzuimde om van dichtbij de bal in te tikken. Een vrije trap vanuit rechts door de linksbenige Anduello Amoeferi verschalkte doelman André Zebeda van WBC: 1-1. Een handbal op de grens van de 16 meter zone leverde een vrije trap op voor IMT. Romano Stekkel belastte zich met deze vrije trap en krulde de bal in de 65e minuut het doel in: 2-1. Twee minuten hierna stelde Giovanni Waal de overwinning veilig. Een prachtige lob vanuit rechts zorgde voor de 3-1. In de 72ste minuut kreeg Vernon Etnel een rode kaart en moest WBC met tien man verder spelen. IMT kreeg nog enkele goede kansen. Een bal van Gregory Pokie ramde nog de deklat. IMT lustte meer, maar 3-1 was genoeg om het kampioenschap ook dit jaar op te eisen. Aan het einde van de wedstrijd werd nog 'we want Bravo' gezongen. De feestvreugde werd ook aan clubpresident Ronnie Brunswijk opgedragen die voor twee jaar geschorst is en deze wedstrijd daardoor niet mocht bijwonen.