Regering probeert schokken bauxietsector op te vangen
10 May 2014, 06:00
foto
Minister Jim Hok


Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) laat doorschemeren dat de toekomst van Suralco in Suriname niet helemaal zeker is. Het bedrijf dat bijkans honderd jaar hier gevestigd is, wil nog net zo lang blijven, maar de regering doet er volgens Hok alles aan om eventuele schokken op te vangen.

De minister zei vrijdag tijdens het beantwoorden van vragen die gesteld zijn over de begroting dat de vraag is in hoeverre een multinational gefaciliteerd en gesubsidieerd moet worden. De ernst van de zaak liet Hok duidelijk blijken door zijn opmerking dat het om een "nationale zaak gaat" waarbij hij bereid is om De Nationale Assemblee hierbij te betrekken.

Hok zei dat de regering kijkt naar mogelijkheden om de grootschalige mijnbouw gestalte te geven. Hij haalde aan dat sinds het vertrek van BHP Billiton uit Suriname de bauxietindustrie dramatisch is verslechterd. Intussen zijn er wereldwijd problemen met aluminium. De bewindsman ging niet verder in op deze zaak. Assembleeleden vroegen ook niet om verdere verduidelijking.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May