Ramgoelam krijgt multifunctionele sporthal
08 May 2014, 04:00
foto
Minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken legt de eerste steen. (Foto: Sport- en Jeugdzaken)


Het officiële startsein voor de bouw van een sporthal en toilettengroep aan de Hockeystraat te Ramgoelam werd op woensdag gegeven. Met gepaste trots vond de eerste handeling plaats van de multifunctionele sporthal, waarbij de eerste stenen werden gelegd door minister Ismanto Adna, sportdirecteur Luciano Mentowikromo, Lucien van Hekelen van de buurtorganisatie Ramgoelamweg (BOR), Assembleelid André Misiekaba en districtscommissaris Mike Nerkust van regio Zuid-West.

Lucien van Hekelen bracht zijn dank uit namens de gemeenschap en de stichting aan het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken. De Task Force Sport Accommodaties is in februari dit jaar geïnstalleerd door de minister. De voorzitter van de Task Force, Faizel Abdoelgafoer heeft tijdens het officiële gedeelte aangegeven wat de volgende stappen zijn van de commissie - naast het opzetten van speeltuinen in o.a de gebieden Pontbuiten, Brokopondo en Moengo - ook multifunctionele sportcentra zullen verrijzen op Axwijk sportcentrum, Hanna’s Lust en Houttuin. De commissie zal ook een structuur en beheervorm opzetten.

Mertowikromo gaf aan ook heel ingenomen te zijn en hij noemde dit initiatief historisch. Het is een heel belangrijk moment, een ontwikkeling voor de samenleving en de toekomstige generatie. Hij relateerde in zijn speech enkele aspecten die in de sport geleerd kunnen worden met de tools die nodig zijn om samen te werken in de maatschappij. Ook Adna was blij en trots en merkte op dat de jeugd dynamisch is en blijft groeien en dat het daarom van belang is sneller met acties te komen. Volgens de bewindsman is het educatief gedeelte niet genoeg, want de jeugd heeft meer nodig, dus moet de overheid preventief te werk gaan. "Wij moeten met z’n allen voorkomen dat onze jeugd in het probleemgebied komt. Ramgoelam en omgeving is een kinderrijk gebied vandaar de aanzet voor een indoorfaciliteit in dit gebied". De minister kijkt uit naar de opening van de sporthal.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May