Waardevaste pensioenen agendapunt voor minister Leilis
07 May 2014, 22:00
foto
Het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst is ontvangen door minister Edmund Leilis van Biza. (Foto: Biza)


Het waardevast maken van pensioenen heeft prioriteit voor minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken (Biza). “Geloof dat het in orde komt,”, zei hij vandaag tegen het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO). “Ik wil er geen tijd aan verbinden, maar vraag van u ruimte om deze kwestie op de juiste wijze af te wikkelen. Dit is mijn baby.”

Het bestuur van de BBGO heeft bij een kennismakingsbezoek aan Leilis, de kwestie aangekaart. Leilis is niet onbekend met de materie. Hij zegt een voorvechter te zijn van het oplossen van het vraagstuk. Hij heeft in 2002 enkele publicaties aan het onderwerp gewijd en zegt nu hij in de uitvoerende macht zit, er alles aan te zullen doen om de problemen van de bond op te lossen.

Er spelen twee zaken, geeft de voorlichting van Biza aan: het welvaartsvast maken van de pensioenen en de 10% regeling waarop de gepensioneerden uit overheidsdienst geen aanspraak maken. BBGO-topman Armand Deekman noemde de ontmoeting met de minister bemoedigend. Leilis sprak van een “constructief gesprek.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May