Verdachten gestraft in berovingszaak
06 May 2014, 05:00
foto


Aan D.R., alias Nati, heeft rechter Maytrie Kuldipsingh een celstraf opgelegd van zeven jaar. De medeverdachte E.D., alias Popo mag voor vijf jaar gaan brommen. Beide veroordeelden zijn op 30 augustus van het afgelopen jaar een woning binnengedrongen en maakten een halsketting, een ring, een mobiele telefoon en andere spullen buit. Nati had illegaal een jachtgeweer in zijn bezit. Een derde persoon werd in deze zaak wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken.

Op die bewuste dag was het slachtoffer alleen thuis. Zijn drie dochters gingen naar de winkel om brood te kopen. Op de terugweg zagen zij twee mannen uit de woning komen die hun maskers bezig waren te verwijderen. De meisjes herkenden beide daders. Een van hen was een buurman en Nati was vaak daar op bezoek. Popo werd herkend aan zijn x-benen. Daarnaast heeft hij brandwonden aan zijn armen.

De vader van de meisjes hoorde een geklop op de deur en dacht dat zijn dochters teruggekeerd waren van de winkel. Toen hij de deur opendeed, werd hij overvallen en mishandeld. Het Openbaar Ministerie had tegen beide veroordeelden tien jaar celstraf geëist.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May