Motivatie een voorwaarde om te leren
05 May 2014, 10:00
foto


Beste collega’s, leerlingen, ouders,
De paasvakantie is al voorbij. Ik spreek de hoop uit dat jullie allemaal een leuke vakantie achter de rug hebben.

Leerlingen
Lieve leerlingen, je bent in de gelegenheid om onderwijs te volgen. Maak gretig gebruik van deze gouden kans die je krijgt. Wereldwijd zijn er tal van mensen die om de een of ander manier geen onderwijs kunnen volgen. Weer assertief in de klas, stel vragen en zet je optimaal in om het beste van je te laten zien. Voor leerlingen die examens zullen maken, wil ik een beroep doen om de juiste keuzes te maken. Geef prioriteit aan je lessen. Maak van de technologie goed gebruik om te oefenen met je examens. Op deze link kunnen jullie terecht voor alle Minov examenwerkjes vanaf 2006. Daarnaast kunnen jullie uitleg van diverse onderwerpen bekijken op you tube.

Collega's
Beste collega’s, aan ons is er een bijzondere taak toevertrouwd. Wij zijn onderwijzers. Met andere woorden wij moeten leren hoe leerlingen moet leren. Wij zullen niet ‘mondige’ leerlingen zodanig moeten coachen dat zij straks ‘mondige’ burgers worden in de samenleving die kunnen meegaan met de ontwikkelingen binnen de maatschappij. Wij dienen in alle omstandigheden te zorgen voor een veilige en krachtige leeromgeving. Wij hebben een groot aandeel in de toekomst van onze leerlingen.Wij moeten onze leerlingen motiveren om hun studie af te ronden.

Ouders
Ouders, uw kind die op school leert, heeft vaak genoeg complimenten en aandacht nodig voor zijn prestaties op school. Niet als het een keer door omstandigheden niet lukt om een voldoende te halen, verdienden zij een standje. Ouders u zal uw kind meer moeten begeleiden om succesvol te zijn op school en daar buiten. Daarnaast zal u uw kind moeten motiveren, want motivatie is een voorwaarde om te leren. Houdt u er ook rekening mee dat hij soms meer tijd nodig heeft om te studeren, ontlast hem dus van andere werkzaamheden. Weet waarmee hij bezig is. Een mobiele telefoon hebben is geen probleem, maar hoe deze wordt gebruikt is wel belangrijk.

Mij rest eenieder veel succes, kracht en doorzettingsvermogen toe te wensen. En een prettige start van het derde kwartaal.


Erak Fatehmohamed
Leraar en hoofdbestuurslid PVF
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May