NPS gaat voort in verbetering positie werkende klasse
01 May 2014, 04:00
foto


(Aangeboden)

De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft een historische verbinding met de werkende klasse. Deze verbinding verwijst naar haar oud-voorzitter Johan 'Jopie' Pengel, die oprichter en voorzitter is geweest van de vakcentrale ‘De Moederbond’. Middels de oprichting van die vakorganisatie heeft de NPS bijgedragen aan de bewustwording van de werkende klasse in Suriname.

Het is vanuit dit oogpunt dat wij in verband met Dag van de Arbeid op 1 mei alle vakorganisaties oproepen om een sterke eenheid te vormen in het belang van alle arbeiders. Deze eenheid is van belang om:
• samen te strijden voor de verbetering van de sociale omstandigheden van de werkende klasse
• hun rechtspositie te blijven verbeteren
• de economie in de ruimste zin des woords te versterken en te verbreden
• de huidige generaties van Suriname, maar vooral de komende generaties een beter bestaan te garanderen.

De NPS wenst, vanwege haar toewijding aan de werkende klasse voort te borduren op beleid dat het belang van die groep behartigt. Zij zal in dat licht zich alle inspanningen getroosten om achterstanden op financieel-economisch, sociaal-maatschappelijk en politiek-bestuurlijk gebied, die nu worden ervaren, in te lopen. Deze achterstanden zijn zowel in de regio als in de wereld waarneembaar. Willen we als land hierin verandering, zullen wij er zelf aan moeten werken!

Behalve deze achterstanden, ziet de NPS ernstige tekortkomingen op alle gebieden in de organisatie van de Staat. Hierin heeft u als arbeider een rol te vervullen door u via uw vakorganisatie te bundelen om gezamenlijk die tekortkomingen aan te pakken.
Het kan er bij de NPS niet in dat de gepensioneerden uit overheidsdienst, verenigd in de BBGO, acties moeten voeren omdat de huidige regering de waardevastheid van hun pensioen ongedaan heeft gemaakt. Deze handelswijze wordt door de partij met klem afgekeurd. Zij roept de regering wederom op om deze maatregel met de meeste spoed terug te draaien.

Arbeidersdag moet derhalve een zijn van bezinning. Ga na:
- waar staat u nu als arbeider?
- Zou die positie verbeterd kunnen worden?
- Wat kunnen we samen zelf doen om verandering hierin te brengen?
De NPS wenst alle arbeiders voort te gaan in het verbeteren van hun positie.

Ik wens u namens alle structuren van de NPS een gezegende en een bezinningsvolle arbeidersdag toe.

Dr. Gregory Rusland
Voorzitter NPS
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May