Raad van toezicht Kustwacht moet oprichting voorbereiden
30 Apr 2014, 05:00
foto
Minister Leilis van Binnenlandse Zaken met de leden van de Raad van Toezicht bij de Kustwachtautoriteit. (Foto: Biza)


De Raad van Toezicht van de Kustwachtautoriteit is gisteren geïnstalleerd door minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken (Biza). Dit orgaan moet toezicht houden op de werkzaamheden van het bestuur van de autoriteit. Melvin Linscheer is voorzitter van de raad.

De Kustwachtautoriteit moet naast het adviseren van de president en de minister van Biza, voorbereidingen treffen voor het daadwerkelijk oprichten van een Kustwacht. Ook moet zij de kustwachtoperaties die vooruitlopen op de formele instelling van de Kustwacht uitvoeren en coördineren, waar nodig in samenwerking met het Openbaar Ministerie, zegt de voorlichting van Biza.

Linscheer verzekerde de minister dat de raad naar beste vermogen de opdrachten zal uitvoeren. De overige leden zijn: R. Roeplal (vertegenwoordiger van het kabinet van de president), S. Moestadja (vertegenwoordiger van Biza), J. Slijngaard (vertegenwoordiger van Defensie), H. Setrosentono (vertegenwoordiger van Justitie en Politie, I. Wormer (vertegenwoordiger van Natuurlijke Hulpbronnen), R. Lieveld (vertegenwoordiger van LVV), M. Ajambia (vertegenwoordiger van het ministerie van TCT) en G. Cruickshank (vertegenwoordiger van Financiën).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May