Bibliotheken vier voj-scholen in Saramacca flink aangevuld
29 Apr 2014, 18:00
foto
Een deel van de boeken bestemd voor vier voj-scholen in Saramacca.


Een twee ton pick-up vol met boeken heeft de stichting Vrouw en Kind in Ontwikkeling, geschonken aan vier scholen in Saramacca. Mulo Debisahaiweg, Mathoora Muloschool te Groningen, Mulo Freyburg en de LBGO-school zijn blij gemaakt met een behoorlijke hoeveelheid boeken.

De voorzitter van de stichting, Indra Jogi-Lachman zegt aan Starnieuws dat met deze geste de leerlingen worden gestimuleerd om meer te lezen. De boeken zullen via de bibliotheken van de voj-scholen worden uitgeleend aan de scholieren. De boeken zijn afkomstig van een bibliotheek uit Nederland. Het gaat onder andere om literatuur, educatieve romans, aardrijkskunde, geschiedenis en biologieboeken.

"Het zijn bruikbare boeken waarvan onze kinderen dankbaar gebruik zullen maken. De leerkrachten waren heel blij met het leesmateriaal", zegt Indra Jogi. De donatie is mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse stichting Zorg samen voor Suriname. De stichting Vrouw en Kind in Ontwikkeling maakt zich op voor haar jaarlijks terugkerend evenement met Moederdag in Saramacca op 10 mei.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May