Blinde broers in Mariënburg zoeken steun
28 Apr 2014, 22:00
foto
De krot waarin de hulpbehoevende broers wonen. (Foto: ASP)


Twee broers die beiden een visuele beperking hebben en wonen in Mariënburg, Commewijne, vragen hulp aan de gemeenschap. Zij hebben tijdens het werken hun zicht verloren en wonen in een krot dat elk moment kan instorten.

De stichting Kasabaran, onder leiding van Enrique Rallim, is al bezig een bad en toilet voor de broers op te zetten. Samen met een kerkgemeenschap en een voetbalvereniging van de buurt zijn er middelen bij elkaar gebracht en wordt nu zowel de badkamer als het toilet, gebouwd. De woning van de broers is bouwvallig. Een van de broers, Jimmy Kasdan, vertelt dat ze een toelage krijgen van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De toelagen zijn ruim SRD 200 per persoon. Ook beschikken ze over een geneeskundige kaart. ''Maar met dat geld kunnen we nauwelijks de hele maand eten. Natuurlijk zijn wij blij dat het ministerie ons helpt en dat er ook nog een badkamer en toilet wordt gebouwd voor ons, maar wij vragen aan de gemeenschap om ons te helpen. Wij kunnen het niet alleen. Ook aan de regering vragen wij wat voor ons te doen'', is de noodkreet van Kasdan.

Rallim zegt dat het streven is dat de badkamer en het toilet binnen een week worden opgeleverd. ''Wat overblijft is de woning. Ik hoop dat deze mannen meer steun kunnen vinden, want de manier hoe ze nu leven is niet prettig. Hun woning is ook vreselijk vies. Het is op dit moment een onhygiënische toestand als je naar binnen loopt''.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May