Ook Mariënburg kampt met tekort aan drinkwater
28 Apr 2014, 10:00
foto
Er worden zelfs kuilen gegraven rondom de pijpleidingen, om aan water te komen. (Foto: ASP)


Niet alleen plantage Zoelen heeft een tekort aan drinkwater. Ook bewoners van Mariënburg in Commewijne leven al zeker acht maanden met een tekort aan drinkwater. Tijdens een huis aan huis bezoek van VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing, uitten de bewoners van Mariënburg hun misnoegen over het waterprobleem.

''Het lijkt alsof wij niet bestaan in dit land. Niemand heeft wat te maken met ons. Achtereenvolgende regeringen zijn gekomen en ze zullen ook gaan, maar Mariënburg gaat nooit water krijgen'', zo doet de bewoner Ronny Somo zijn beklag tegenover Girjasing. Hij zegt dat er plotseling water stroomt en dan na een kwartier weer stopt. Evenals de bewoners van Zoelen, moeten die van Mariënburg naar Paramaribo om water te kopen. Ook zij zeggen dat ze pas na drie weken water krijgen, nadat ze hebben betaald. Een bewering die volgens het afdelingshoofd van de dienst Watervoorziening van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen Marlon Oosterling, niet op waarheid berust. Terwijl Oosterling meldt dat het water binnen een week tijd wordt geleverd, blijven de bewoners erbij dat er pas na drie weken water wordt gebracht.

''Wat is er plotseling met de dienst Watervoorziening gebeurd? In het begin kreeg elk huis een tank met water, zonder problemen. Nu komt de dienst niet meer langs. Je moet ze letterlijk bedelen om water te brengen'', zegt een bewoonster van dit gebied, terwijl ze een hulpeloos gebaar maakt. De bewoners gebruiken water van putten. Hierin nemen ook huisdieren een bad. ''Zelfs onze honden baden in deze putten. Zo leven we al maanden. Dit kan niet''. Nu de begrotingsbehandeling vandaag start, is Girjasing van plan dit probleem aan te kaarten. ''Er moet terstond gezorgd worden voor een oplossing. Het kan niet dat de mensen water van putten moeten gebruiken, waar dieren zelfs een duikje nemen''. Het DNA-lid vraagt zich af waarom er nauwelijks water wordt gedistribueerd. Volgens Oosterling moet de regering veel geld uitgeven voor het inzetten van deze trucks.


ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May