Start twaalfde vaccinatieweek in Boskamp
28 Apr 2014, 02:50
foto


De jaarlijkse vaccinatieweek start maandag te Boskamp in het district Saramacca. Gekozen is voor dit gebied, omdat de polikliniek te Tijgerkreek vastgesteld heeft dat er kinderen zijn daar die niet of onvolledig gevaccineerd zijn. In deze week zullen kinderen en ouders ook voorlichting krijgen over verschillende onderwerpen die te maken hebben met de gezondheid. Dit zegt districtscommissaris Ravin Jiawan aan Starnieuws. Het thema voor Suriname dit jaar is: 'Vaccinatie, een gedeelde verantwoordelijkheid'.

Jaarlijks wordt de vaccinatie week gehouden in samenwerking met het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), de Medische Zending en de regionale gezondheidsorganisatie PAHO. Het regionale thema is 'Vaccination Your Best Shot'. Tijdens deze week worden activiteiten uitgevoerd met als doel het vaccinatieprogramma te promoten. Er wordt dan vooral benadrukt dat elke persoon recht heeft op vaccinatie en dat deze ook toegankelijk moet zijn voor iedereen. Elk jaar wordt de Vaccinatieweek in alle lid- landen van de PAHO gevierd. Dit jaar wordt het startsein van de twaalfde vaccinatieweek die duurt van 26 april tot en met 3 mei, in Suriname gegeven.


Jiawan merkt op dat vooral personen die in slechte sociaaleconomische omstandigheden verkeren, de kans krijgen om zich te vaccineren. Daarnaast wordt er ook aan bewustwording en het belang van vaccinaties gewerkt. De vaccinatieweek te Boskamp start samen met die van buurland Guyana. “Hiervoor reizen enkele hoogwaardigheidsbekleders en de minister Ramsaran Bheri van Volksgezondheid van Guyana af naar Boskamp. Ook andere hoogwaardigheidsbekleders van PAHO, Unicef, het BOG, de Medische Zending, het ministerie van Volksgezondheid en RGD zullen er zijn”, deelt Jiawan mee. Tijdens de vaccinatie week kunnen belanghebbenden elke morgen naar de consultatiebureaus van de RGD en Medische Zending gaan voor het laten vaccineren van kinderen tussen nul en vijf jaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May