BNV wil parkeerplaats met 'heliplatform' achter Staatsraad
27 Apr 2014, 06:00
foto
Documenten waarop ASP de hand wist te leggen.


Het Bureau Nationale Veiligheid (BNV) wil een parkeerplaats en een 'heliplatform' aanleggen. De toenmalige minister van Binnenlandse Zaken, Soewarto Moestadja, heeft op 15 april een voorstel ingediend in de onderraad voor aanbesteding en gunning. Dit project zal ruim een half miljoen SRD kosten. Het terrein achter de Staatsraad, groot 2000 m2 zal hiervoor worden ingericht. Het persbureau ASP wist de hand te leggen op de gevraagde offertes en het raadsvoorstel.


De directeur Nationale Veiligheid, Melvin Linscheer, om verduidelijking gevraagd over dit project, zegt aan Starnieuws dat er een wanordelijke situatie heerst in de omgeving van Fort Zeelandia. "Auto's worden kris kras geparkeerd, tussen de gebouwen en onder de bomen, deels op de rijweg, op het grasveld". Wanneer er ook nog assembleevergaderingen zijn is de wanorde nog groter. De situatie is volgens Linscheer verkeersonveilig vooral voor de vele voetgangers die het museum in Fort Zeelandia bezoeken. De omgeving wordt ontsierd en is onveilig.

Het BNV heeft een plan uitgewerkt, zegt Linscheer met als doel de geconstateerde problemen en het tekort aan parkeerplaatsen op te lossen. De mensen die in de omgeving werken, hebben een goede parkeerplaats. Ook de vele auto's rond het Onafhankelijkheidsplein zullen op de parkeerplaats kunnen staan. Er kunnen ongeveer honderd voertuigen worden geparkeerd op het terrein.

Heliplatform
Linscheer legt uit dat het heliplatform maximaal 20 vierkante meter zal beslaan. Dit moet ook conform de regels van de Luchtvaartdienst geschieden, waarbij de letter 'H' moet worden aangebracht. "Dit platform is een bijkomstigheid, die we gekoppeld hebben aan de parking", zegt Linscheer. Hij merkt op dat het plan is uitgewerkt door veiligheidsfunctionarissen. Hij begrijpt de kritiek niet die geuit wordt op dit plan. "Er zal geen helikopter permanent ter plaatse geparkeerd staan. Het gaat slechts om een plek, dichtbij het kabinet van de president, waar een helikopter kan landen bij eventualiteiten".

Drie personen zijn gevraagd om een offerte in te dienen. De bedragen waarvoor geoffreerd is zijn: SRD 760.000, SRD 505.120 en SRD 612.700. Voorgesteld is om de laagste aanbieder, Perl Kranthoven het project te gunnen. Linscheer zegt dat het niet vreemd is dat gevraagd is om een offerte in te dienen. Hij voert aan dat dit is gebeurd om veiligheid strategische redenen. Dit is gebruikelijk als het gaat om werken die uitgevoerd worden voor het kabinet van de president, vicepresident, kazernes, politiebureaus en inlichtingendiensten. Hij merkt op dat het project betaald wordt uit de begrotingspost van het Bureau Nationale Veiligheid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May