STVS betreurt uitzending videoclip
25 Apr 2014, 17:00
foto


Nadat Clifton Limburg als verantwoordelijke leidinggevende bij de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) al zijn verontschuldigingen had aangeboden voor de uitzending op Stille Zaterdag, van een videoclip waarin, onder meer, hindoebeelden negatief werden bezongen, doet de STVS nu formeel hetzelfde.

In een persbericht schrijft de STVS dat het uitzenden van de gewraakte clip niet bevorderlijk is geweest voor de rust en harmonie in de Surinaamse multiculturele samenleving. De leiding van het televisiestation heeft onmiddellijk de opdracht gegeven om de clip uit de ether te halen en er zijn maatregelen getroffen om herhaling van iets dergelijks te voorkomen.

De STVS geeft aan dat zij sinds haar oprichting in 1965 altijd ervoor zorgt dat uitzendingen bevorderlijk zijn voor wederzijdse acceptatie en respect voor elkanders cultuur en tradities. “Op grond hiervan biedt zij opnieuw haar welgemeende excuses aan de totale Surinaamse gemeenschap in het algemeen en de belijders van het Hindoegeloof in het bijzonder.”

Het stuk is ondertekend door Clifton Limburg als gedelegeerd lid RVT belast met de waarneming van de dagelijkse leiding.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May