Geen Woorden maar Daden
25 Apr 2014, 20:00
foto


Zieken(huis)zorg structureel in financiële nood. (zie Starnieuws 22 t/m 25.04.14)

Open brief aan de NZR.

De Zieken(huis)zorg dient in de gegeven omstandigheden (Overheid, SZ, SZF) zelf de noodzakelijke maatregelen te treffen om de Zorg voor de zieken zo goed mogelijk veilig te stellen. Dat kan alleen door de patiënten mee te laten betalen voor de behandeling. (vorm van eigen bijdrage en tevens een noodzakelijke rem op onnodige zorgaanvraag). Met de Overheid moeten dergelijke afspraken worden gemaakt.

Door SZF en SZ als restitutie 'verzekeringen' te beschouwen dienen deze cliënten zelf vooraf de zo laag mogelijke kostprijs te betalen voor de te verlenen Zorg en achteraf zelf bij de Overheid (SZ, SZF) de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen (te reclameren) indien zij daarvoor in aanmerking komen.Dat geldt indien onvermijdelijk ook voor patiënten met een SR-SZS verzekering.

Indien financieel mogelijk kan alleen de suppletie (verschil overheidstarief en kostprijs) aan de individuele patiënt in rekening worden gebracht.

Wie de betaling van tenminste de eigen bijdrage (suppletie) niet kan voorschieten zal de Overheid moeten vragen de betaling aan de zorginstelling vooraf te voldoen om direct te kunnen worden behandeld. Op urgente medische indicatie (spoed) mag de behandeling natuurlijk nooit uitgesteld worden.

Theo Hiemcke
Ex consulent ziekenhuiszorg MvV (2009-20011)
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May