Persconferentie OW: Bouwsel hoofdbureau politie onveilig
25 Apr 2014, 11:45
foto
Persconferentie van Openbare Werken. (Foto: René Gompers)


Een intern en extern onderzoek naar het in aanbouw zijnde hoofdbureau van politie laat niks heel van het bouwsel. Het gebouw voldoet volgens een consortium van ingenieurs én Openbare Werken (OW) niet aan de technische en veiligheidseisen. Ook de locatie, hoek van de Johan Adolf Pengelstraat en de Gemenelandsweg, is verkeerstechnisch niet aan te bevelen. Intussen is er al euro 2 miljoen betaald.

Minister Rabin Parmessar van OW zei op een persconferentie zojuist dat nog geen finale conclusie getrokken wordt. Er worden berekeningen gemaakt en nagegaan zal worden met het ministerie van Justitie en Politie wat er moet gebeuren met het gebouw. Wat de technici betreft voldoet het gebouw niet. De bewapening is veel te zwak, de kolommen zijn veel verder van elkaar dan op de tekening en het beton heeft niet de vereiste dikte. Frits Tjong Ayong, die namens de ingenieurs het woord voerde en Amriet Dassasingh van OW, stelden dat het basisonderzoek heeft uitgewezen dat het gebouw niet voldoet en in elkaar kan storten. Er is knoeiwerk geleverd.

Het hoofdbureau zou af moeten zijn dit jaar. Dit had Parmessar ook beloofd bij zijn aantreden. Deze belofte kan nu niet meer worden waargemaakt. Ondanks het feit dat het bouwwerk compleet is afgekeurd, wordt nog nagegaan welke stappen ondernomen zullen worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May