Geen straatactie voor waardevast pensioen, wel ultimatum
24 Apr 2014, 16:00
foto
De meerderheid van de leden van BBGO wilden de straat op. (Foto: Ivo Rosseels)


De Bond Belangen Behartiging Gepensioneerden in Overheidsdienst (BBGO) ging vandaag toch niet op straat voor het welvaartsvast maken van de pensioenen. De leden hebben in plaats daarvan via een brief aan de president een ultimatum gesteld. Vóór 5 mei moet er uitsluitsel worden gegeven door de president.

Voorzitter Armand Deekman merkte tijdens de vergadering op dat bij de aanstelling van de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken president Desi Bouterse zei dat hij hoge prioriteit geeft aan het waardevast maken van de pensioenen. Het zou een van de eerste zaken zijn die de nieuwe minister Edmund Leilis moet aanpakken. Veel leden waren vol vuur naar de vergadering gekomen in het bondsgebouw en hadden de dag ervoor reeds hun protestborden ingediend. Vandaag bleven deze dus nog in de lade.

Deekman liet duidelijk blijken dat het uitblijven van een besluit voor veel irritatie zorgt. Er is geen sociaal zekerheidsstelsel. Mensen worden met het kluitje in het riet gestuurd. Er zijn diverse brieven gestuurd naar de regering, maar nog steeds worden de belangen van de gepensioneerden niet behartigd.

Op de vergadering werd er ook kritiek geleverd op vicepresident Robert Ameerali die niet antwoordde op een brief, maar op de televisie uitspraken deed. Een van de leden schreeuwde het uit "mi weri k'ba fu Ameerali!". Velen waren er niet blij mee dat de straatactie werd afgeblazen. "Laat de mensen zien dat we ontevreden zijn, gon g'a strati!". Een andere vraag vanuit het publiek was "hoeveel waarde de woorden van de president hebben en hoe formeel de toespraak van de president in het Congresgebouw is. De leden namen uiteindelijk genoegen met het ultimatum van tien dagen.

Ivo Rosseels
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May