Op Wereldboekendag: 'Het beloofde boek 2014'
24 Apr 2014, 08:00
foto


Stichting Projecten grijpt vandaag, de Internationale dag van het boek en de auteursrechten aan om ‘Het beloofde boek 2014’ aan te kondigen. Negen maanden geleden heeft de stichting een oproep gedaan aan schrijvers om een script voor een prentenboek, een kinderboek of een jeugdboek te schrijven over het thema ‘Groeien door verdriet.’

Inmiddels is er een winnaar gekozen en is het verhaal geschreven. De illustraties krijgen gestalte en de vormgever en drukker staan klaar, zegt de stichting. Met de presentatie van het beloofde boek zal ook de ‘Award voor het Beloofde boek 2014’ worden uitgereikt. Het zal de tweede keer zijn dat de award voor het beloofde boek wordt toegekend.

Stichting Projecten wil met het project ‘Het beloofde boek’, het schrijven van meer Surinaamse kinderboeken stimuleren. Zij wil ook fondsen verwerven voor de continuïteit van boekuitgifte- en leesbevorderingsprojecten. De organisatie streeft er tevens naar om de Surinaamse literaire wereld bij elkaar te brengen.
In maart 2013 kreeg schrijver Hilly Arduin de eerste award voor ‘het beloofde boek’. Zij kreeg de prijs voor het prentenboek ‘Aboikoni’ en het jeugdboek ‘Ik neem je mee’ met het thema ‘vrijheid’.

De Unesco heeft de Internationale dag van het boek en de auteursrechten in 1995 ingesteld om lezen, het uitgeven van boeken en auteursrechten te stimuleren. In diverse landen hanteert de Unesco de slogan: ‘Wij moeten ervoor zorgen dat boeken overal en voor iedereen beschikbaar zijn!’
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May