Dispuut Pertjajah Luhur en Adhin nog niet opgelost
13 Apr 2014, 08:00
foto


Het standpunt van Pertjajah Luhur over minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling is nog niet gewijzigd. "Wij hebben deze zaak eerder in de coalitietop besproken. Er zou een gesprek komen met de minister, maar hier is geen gevolg aan gegeven. Wij hebben nog steeds de zaken niet uitgesproken. De fractie heeft eerder aangegeven niet voor de begroting van Onderwijs en Volksontwikkeling te stemmen, zolang zaken niet uit de wereld geholpen zijn.

Pertjajah Luhur heeft haar ongenoegen laten blijken over toppers die ontheven zijn uit hun functies. Dit is gebeurd onder het mom van 'depolitisering'. De coalitiepartij merkt op dat in de plaats van de ontheven partijtoppers politieke personen en familieleden van de minister zijn benoemd. Er is volgens Somohardjo geen sprake van depolitisering.

De partij heeft zich op het standpunt gesteld deze kwestie niet zo te laten. Er moet duidelijke uitleg worden gegeven. Volgens Pertjajah Luhur voldoen de mensen dus het zou onterecht zijn dat ze zijn ontheven uit hun functies. President Desi Bouterse heeft eerder gesteld dat Onderwijs en Volksgezondheid gedepolitiseerd zijn en dat mensen dit blijkbaar niet kunnen begrijpen. Somohardjo hoopt dat voordat de begroting van Onderwijs wordt behandeld, de zaken uitgesproken zijn. De behandeling van de begroting begint maandag.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May