Groep-Priesierie uit Seeka richt politieke partij 'Baasa' op
12 Apr 2014, 00:00
foto
Nicolaas Priesierie, voorzitter nieuwe politieke partij 'Baasa'.


De groep binnen de Seeka, die onder leiding staat van Nicolaas Priesierie, heeft op een spoedbijeenkomst besloten een nieuwe politieke partij op te richten. Deze partij heet 'Baasa' (omhelzen). De directe aanleiding tot deze stap is de uitspraak van de rechter, die besloten heeft dat Paul Abena nog steeds voorzitter is van de Seeka.

Abena was in 2012 afgezet tijdens een algemene leden vergadering. Er was een motie ingediend door de bestuursleden. De rechter heeft bepaald dat deze vergadering onrechtmatig was. De zaak moet in een bodemgeschil worden beslecht. Het bestuur Priesierie dat op 2 maart is gekozen, wordt niet erkend en mag zich niet uitgeven als vertegenwoordiger van Seeka.

In een verklaring zegt de groep Priesierie niet geschokt te zijn door de uitspraak, omdat met alle mogelijkheden rekening werd gehouden. Er lagen diverse scenario's klaar. Uit de verschillende opties is gekozen voor het oprichten van een eigen partij. De statuten van de nieuwe partij zijn sinds de vorige maand al in orde gemaakt.

Het oprichtingsbestuur onder leiding van Priesierie ziet er verder als volgt uit: Marlon Jozefzoon (ondervoorzitter), Peter Amoida (eerste secretaris), Johnynas Zorgvol (tweede secretaris), Agnes Prami (eerste penningmeester), Dennis Maasie (tweede penningmeester). De rest van de gekozen leden op 2 maart zijn commissarissen. De officiële proclamatie vindt op een nader tijdstip plaats. Baasa zegt geen enkele samenwerking uit te sluiten, ook niet met Abena in A Combinatie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May