'Sorry Somo, Sorry Soemita maar het kan niet anders'
07 Apr 2014, 08:00
foto
Jerrel Modiwirjo (midden) en Jakob Edu (links) zijn de trekkers van ABOP in Commewijne.


Sorry Somo, sorry Soemita maar het kan niet anders. We hebben het pad van de etnische politiekvoering achter ons gelaten. Laat het duidelijk zijn dat we nu een beweging ondersteunen die hart heeft voor het volk en nationaal is gericht. Dit waren de woorden van Jerrel Modiwirjo zaterdagavond in het ABOP centrum te Tamansarie tijdens de viering van één jaar ABOP in Commewijne.

Modiwirjo is de afdelingsvoorzitter van ABOP in Commewijne. Samen met Jakob Edu is hij belast met het politieke werk van de 'gele partij' in Commewijne. ABOP- topper Alice Amafo stelde dat de trekkers een gedurfde stap hebben genomen om de ABOP te ondersteunen. Was het volgens voorzitter Ronnie Brunswijk tien jaar geleden nog zo dat de partij slechts enkele leden telden in dit district, nu is de situatie heel anders, zei Amafo. "Het lijkt een fabel, maar Commewijne mag bestempeld worden als het pure voorbeeld dat de partij nationaal is en steeds meer en meer groeit. De partij is volgens de politica een ware revolutionaire beweging gestart die niet te stuiten is. Commewijne maakt de ware Bromki dyari van de partij compleet.

We hebben ons plafond nog lang niet bereikt, zei Marinus Cambiel hoofdbestuurslid van de ABOP. Volgens hem is ABOP groeiende en heeft de partij plaats voor eenieder die zich wil aansluiten ongeacht ras, geloof of huidskleur. ABOP is voor Suriname. We willen samenwerken met het volk om verdere ontwikkelingen te brengen, meent Marinus Bee. Volgens Bee heeft Suriname een sterke leider nodig. "Deze leider is niemand anders dan Brunswijk en zijn sjerp staat voor na 2015 klaar".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May