Brunswijk: Laat de peilingen maar beginnen
06 Apr 2014, 18:00
foto
Enthousiaste aanhangers van ABOP in Commewijne.


De Algemene Bevrijdings en Ontwikkeling Partij (ABOP) is volgens voorzitter Ronnie Brunswijk niet meer weg te denken binnen de hedendaagse Surinaamse politiek. Hij vraagt zich af waar de mensen zijn die politieke opiniepeilingen houden. "Ik daag ze uit, laten ze een peiling houden in Marowijne, Commewijne, Wanica, Nickerie Coronie, Paramaribo. Kar kon in over heel Suriname".

Brunswijk zei zaterdagavond tijdens de druk bezochte feestvergadering in verband met één jaar ABOP in Commewijne, dat de partij geen underdogpositie meer inneemt. De feiten zijn daar, hield de politicus zijn gehoor voor. En indien er nu volgens hem verkiezingen zouden worden gehouden in Commewijne, is hij gelet op de opkomst en de kracht van de partijtrekkers in dit district zeker van zetelwinst. Hij wees Commewijne op het feit dat het de regering is die richting geeft aan de ontwikkeling van het land. Zij bepaalt en volgens Brunswijk mag Commewijne niet in een vergeethoek geplaatst worden. Commewijners zullen volgens hem zich moeten scharen achter de partij als ze wil dat de verdere ontwikkeling van het district ter hand wordt genomen.

Brunswijk merkte op dat de manifestatie van de ABOP gisteren in Commewijne slechts het begin is. Hij is blij met het werk dat verzet is en beloofde vanuit het hoofdbestuur meer power te geven aan Commewijne. "Den boi tranga", concludeerde de partijvoorzitter, doelende op de trekkers Jakob Edu en Jerrel Modiwirjo en hun team. "24 mei gaan we ze bewijzen wie we zijn", beloofde Brunswijk. Op deze dag houdt de ABOP een krachtmeting in het André Kamperveenstadion.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May