Unasur wil met cultuur eenheid bevorderen
04 Apr 2014, 03:00
foto
Directeur van Cultuur Stanley Sidoel, tweede van links, leidt de tweedaagse vergadering van Unasur over cultuur.


Unasur houdt in de Royal Ballroom van hotel Torarica een Unasur conferentie over cultuur. Op de derde 'Meeting of the Delegates of the South American Council on Culture' wordt besproken hoe cultuur ingezet kan worden om de eenheid tussen de verschillende Unasur landen te bevorderen. De opening werd donderdag verricht door minister van Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling.

Aan de conferentie doen vertegenwoordigers uit tien landen mee. Sommigen zijn niet fysiek aanwezig maar participeren via Skype'. De vergadering is bedoeld om voorbereidingen te treffen voor de 'grote' conferentie in juni. Dan zullen de ministers van Cultuur aan de hand van de resultaten een beleid uit stippelen voor Unasur. Die conferentie zal ook in Paramaribo gehouden worden. Adhin drukte de aanwezigen op het hart om rekening te houden bij het formuleren van de nieuwe 'Millenium Development Goals' als het gaat om cultuur. "Cultuur moet zodanig geïntegreerd worden en het moet een meetinstrument voor welvaart worden", haalde Adhin aan. "Dat is niet het gelukt met de huidige mdg."

Er zal een lijvig programma afgewerkt worden. Er zullen inleidingen en presentaties door Surinaamse cultuurkenners gehouden worden. Gediscussieerd wordt over de cultuurindustrie, dekolonisatie, diaspora beeldende kunst en hoe de illegale uitvoer van cultuurvoorwerpen tegen te gaan. De tweedaagse vergadering wordt geleid door directeur Cultuur, Stanley Sidoel.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May