Cursus plantvermeerdering Pertjajah Luhur/LVV begonnen
04 Apr 2014, 18:00
foto
Een cursist krijgt uitleg van Paimoen Wongsowikromo van LVV.


Ruim 25 personen, voornamelijk jongeren zijn begonnen met de training plantvermeerdering in Nickerie. De cursus wordt verzorgd door deskundigen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), op verzoek van de Pertjajah Luhur. De deelnemers zullen binnen drie weken kunnen composteren, aanmaken van plantmateriaal tot verzorging van het gewas. Er is vooral de nadruk gelegd op de productie van veilig voedsel.

Volgens Humphrey Warsodikromo coördinator regio midden van het ministerie tevens coördinator plantenkassen, zullen de cursisten na deze training in staat zijn zelf een agrarische onderneming op te starten. Na de training plantvermeerderingstechnieken die wordt verzorgd door Paimoen Wongsowikromo, coördinator regio Oost, start de cursus plantenkastechnieken. Deze training kan 12 tot 16 weken duren afhankelijk van het gewas dat zal worden geteeld.
De instructies worden gegeven in het Pertjajah Luhur-centru. De cursus is volgens LVV een voorbeeld van de public private partnership.

Elk jaar wordt de training voor diverse organisaties en instanties verzorgd in haast alle districten. Op jaarbasis worden volgens Warsodikromo ongeveer 1500 mensen getraind in plantvermeerderings- en plantenkastechnieken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May