Luchtverkeersleiders leggen werk neer
03 Apr 2014, 08:49
foto
Het verval van de luchtvaartdienst kunnen de luchtverkeersleiders niet meer aanzien.


De luchtverkeersleiders en assistenten luchtverkeersleiders hebben het werk neergelegd. Clyde Sabajo, voorzitter de Suriname Air Traffic Controllers Association (Satca), zegt aan Starnieuws dat de veiligheid van het luchtverkeer te Johan Adolf Pengel Luchthaven, te Nickerie en te Zorg en Hoop niet meer is gegarandeerd. “En dit hebben wij uit ontevredenheid gedaan."

Sabajo benadrukt dat alle 26 leden tegen negen uur bij elkaar komen om zich te beraden. Hij zegt dat de werknemers pas zullen meewerken aan normalisering van de werkzaamheden als verschillende pijnpunten, waar zij al sinds 2007 aandacht voor vragen, worden aangepakt. De situatie is verslechterd en volgens Sabajo is deze nu niet meer vol te houden. De werkzaamheden zijn gisteravond rond tien uur neergelegd.

De voorzitter benadrukt dat zaken niet loskomen. Zo zijn opleidingen en trainingen uitgebleven, toelages van de shiftdiensten zijn er niet, sanitaire problemen op de werkvloer en onhygiënische toestanden zijn deel van de pijnpunten. "De ruimtes worden al jaren niet schoongemaakt en als een collega ziek wordt, raakt iedereen besmet. Belangrijker nog is dat de toren lekt en dat hieraan niets wordt gedaan. We zijn onderbezet en deze onderbezetting wordt met de dag groter", somt Sabajo op.

Hij stelt verder dat mismanagement bij de leiding bij de luchtvaartdienst en het niet optreden van het ministerie van TCT, zaken verder verslechterd. Ook zijn er geen bevoegde krachten en instructeurs die de opleidingen kunnen verzorgen op hoger niveau. Intern zijn deze mensen zoek, omdat ze nooit opgeleid zijn, meent Sabajo. Bij de beraadslaging vanmorgen zal een duidelijke standpunt worden ingenomen.


Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May