Sozavo gaat over tot uitbetaling schoolkledingactie
02 Apr 2014, 15:30
foto


Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) is nu zover om over te gaan tot de uitbetaling van de schoolkledingactie. Alle cliënten die een aanvraag hebben gedaan voor schoolkleding, schoolbenodigdheden en schoeisel over het schooljaar 2013-2014 worden opgeroepen om het resultaat van hun aanvragen op te halen bij de wijkkantoren.

Soeradi Moerawi, hoofd van Algemeen Maatschappelijk Zorg, zegt dat de uitbetaling een tijdje op zich heeft laten wachten. “Dit komt omdat we afhankelijk zijn van de middelen. Pas als we beschikking hebben over het geld kunnen we over gaan tot uitbetaling”, legt hij uit. Volgens Moerawi was het ministerie wel op tijd klaar met de administratieve verwerking van de gegevens. “De personen die in aanmerking komen voor deze sociale steun zullen toewijzingsbonnen krijgen. Ze moeten hun id-kaart meenemen”. De toewijzingsbonnen zijn nu op alle wijkkantoren en worden tot en met 15 april verstrekt. De uitbetaling van de schoolkledingactie zal simultaan plaatsvinden met de financiële bijstand. De eerste betalingen van de financiële bijstand starten op 11 april en worden per district uitgevoerd.

De bedragen van de uitbetaling verschillen per schooltype. Voor leerlingen op GLO-niveau is dat SRD 100, op VOJ-niveau is het bedrag SRD 110 terwijl leerlingen op LTS SRD 125 ontvangen. Voor de schoolkledingactie is er geen limiet per gezin. Zolang hard gemaakt kan worden dat het kind schoolgaand is, kan het gezin in aanmerking komen voor deze sociale steun.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May