Pand Technische Dienst én dr Wanica kracht decentralisatie
02 Apr 2014, 02:00
foto
Dc Ravin Jiawan en Satjendew Jainath, ondervoorzitter van de districtsraad bij de opening van het Districtraadsgebouw. (Foto: Wanita Ramnath)


Het gebouw van de Civiel Technische Dienst en van de districtsraad (dr) is feestelijk in gebruik genomen dinsdag. Er is dag en nacht gewerkt om te komen tot dit resultaat. Het team van het districtscommissariaat en andere personen hebben met kennis en mankracht dit resultaat bereikt.

Satjendew Jainath, ondervoorzitter van de dr, benadrukte de goede samenwerking tussen districtsraadsleden en districtscommissaris (dc) Ravin Jiawan. “We hebben het gepresteerd om twee mooie gebouwen hier neer te zetten. Het goede vertrouwen naar elkaar toe heeft gemaakt dat wij dit resultaat bereikt hebben. De dr-leden kunnen van alles plannen, maar als de dc niet meewerkt, kan niet veel hiervan gerealiseerd worden”, deelde Jainath mee.

Bas Ahmadali, directeur van het decentralisatieprogramma DLGP, benadrukte ook de positieve werking. “Dit is de werkwijze die je slechts aan kunt treffen op een districtscommissariaat. Kostenbesparend en efficiënt werken met de weinige middelen en dan zaken realiseren. Dat de gebouwen hier staan is niet te ontkennen. Maar, acceptatie zal moeilijk gaan. Dat dit uitrolt uit het DLGP, snapt nog niet iedereen”, merkte Ahmadali op.

Niet klein gekregen
Dc Ravin Jiawan had duidelijk een brok in zijn keel toen hij de aanwezigen toesprak. “Twee gebouwen zijn opgezet. Er zijn zweet, energie en pijn hierin gestopt. Mijn mannen hebben vrijwillig dag en nacht gewerkt, terwijl iedereen sliep. Interne en externe sabotage hebben ons niet klein kunnen krijgen”, deelde Jiawan mee. De twee gebouwen hebben SRD 350.000 gekost. De reële waarde ervan ligt volgens hem drie keren hoger.

Ifna Vrede, directeur van het ministerie van Regionale Ontwikkeling, stelde dat het DLGP zijn kracht heeft bewezen. Structuren en de bevolking hebben zich ingezet om dit resultaat te bereiken. “Het DLGP loopt in augustus af, maar heeft zijn vruchten geworpen”, zei Vrede die minister Stanley Betterson vertegenwoordigde.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May