Creatieve workshop voor ideeën Paasviering
31 Mar 2014, 20:00
foto
Deelnemers aan de workshop van Stichting Weid Mijn Lammeren.


Stichting Weid Mijn Lammeren heeft zaterdag een creatieve workshop gehouden voor personen die met kinderen werken. Zij hebben nieuwe ideeën kunnen opdoen voor de Paasviering in hun kerk, kinderclub of school. Psychologiestudent Querida Neslo heeft aandacht besteed aan het onderwerp 'hoe om te gaan met bijzondere kinderen'.

Het gaat om kinderen met hun drukke of afwijkend gedrag soms 'het bloed onder je nagels vandaan kunnen halen'. In elke klas zit er wel een kind met ADHD, ADD of een autistische afwijking. Deze kinderen hebben speciale behoeften en hebben daarom een gerichte aanpak nodig. Belangrijk is een juiste benadering en visie.

ADHD heeft namelijk ook positieve kanten, het is belangrijk om daar kennis van te hebben. “We moeten niet uitgaan van de beperkingen, maar van de behoefte van het kind”, benadrukt Neslo. Kinderen met ADHD hebben een overzichtelijk programma nodig. Ze pleit voor gebruik met pictogrammen en duidelijke communicatie met deze kinderen.

Er werd een demonstratie gegeven van een Paasverhaal waarin een toneelstuk was verwerkt, daarna volgden Paasspelen, objectlessen en twee clowns die op zoek gingen naar de betekenis van Pasen en het kruisteken. Na de gezamenlijke lunch mochten deelnemers zelf aan de slag met creatieve werkvormen zoals het maken van een gebedsketting en een vergeefkleed, meldt Stichting Weid Mijn Lammeren. De deelnemers van de workshop kwamen uit Saramacca, Wanica en Paramaribo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May