OW verhardt wegen te Latour
27 Mar 2014, 19:00
foto
De wegen worden voorzien van straatklinkers. (Foto: OW)


De wegen in de omgeving van Latour worden aangepakt door het ministerie van Openbare Werken (OW). Momenteel zijn de Mastklimmenstraat en Tamanoewastraat aan de beurt. De bedoeling is om de wegen zoveel als mogelijk te verharden en met de nodige infrastructuur een veiliger verkeer te garanderen.

“Latour is een kinderrijke buurt en het ministerie van Openbare werken heeft in haar beleid om zoveel als mogelijk veiligheidsmaatregelen te treffen ten behoeve van de voetgangers”, zegt Carlo Wip, hoofd afdeling Verkeer van OW. De Mastklimmenstraat was voorheen een smalle weg met open riolering. De riolering is nu gesloten en het wegdek is verbreed. De wegen worden verhard met straatklinkers.

Het project is gestart in januari 2013. Er ontstonden wel wat problemen in verband met de begrenzing van percelen, zegt Henry Dipper, projectleider van Latour. Ook beschikken veel huizen niet over dakgoten, waardoor het water van de daken via de erven op het wegdek terechtkomt. Dit zorgt voor heel wat ongerief, vandaar ook het beroep op de bewoners om hun huizen te voorzien van dakgoten, zegt de voorlichting van OW.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May