Wandel- en trimparcours bij 50ste AVD
27 Mar 2014, 06:00
foto
BVVS-voorzitter Purcy Olivieira heeft het AVD-programmaboekje 'voetspoor' overhandigd aan directeur Bryan Renten van Fernandes Bottling. (Foto: Raoul Lith)


Dit jaar wordt voor de vijftigste keer Avond Vierdaagse (AVD) gehouden door de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS). “In plaats van feesten is er gekozen om de gemeenschap een duurzaam cadeau te geven. Op het terrein van de BVSS gaan we een ‘dag en nacht wandel- en trimparcours bouwen”, zegt Purcy Olivieira voorzitter van de BVVS. Om dit project te realiseren is er samen met de hoofdsponsor een loterij georganiseerd met als hoofdprijs een pick-up.

Olivieira geeft aan dat 80 procent van de opbrengst van de loterij besteed zal worden aan het bouwen van de loopbaan. Van de restant middelen zullen sociale projecten worden uitgevoerd over het gehele land. ”Sociale instellingen mogen kleine projecten indienen voor maximaal SRD 2500. Als een instelling bijvoorbeeld een wasmachine nodig heeft kunnen we inkomen. Maar ook als er iemand in nood is en dakplaten moet aanschaffen vanwege een ramp. Het is wel zo dat er kritisch naar alle projecten wordt gekeken voordat ze worden goedgekeurd”, stelt de BVVS-voorzitter. Hij roept de gemeenschap op om dit initiatief te ondersteunen door loten te kopen.

Positieve bijdrage
“Het is een bijzonder jaar voor het grootste evenement van Suriname. En dat kunnen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Fernandes Bottling is al zestien jaren een trouwe partner van de BVSS. We doen mee omdat dit evenement het belang van bewegen en bewuste keuzen maken promoot”, zegt Bryan Renten, directeur van Fernandes Bottling. Ook Henri Ori onderstreept het belang van dit sportevenement. “De AVD heeft bewezen dat het bevorderlijk is voor het toerisme. Vaak worden dit soort activiteiten onderschat, terwijl ze juist voor branding en marketing van Suriname in het buitenland kunnen dienen”, benadrukt Ori.

Woensdag werd het eerste AVD programmaboekje ‘voetspoor’ overhandigd aan de hoofdsponsor. De eerste dag van de AVD is 23 april onder het thema '50 jaar, ja dat is waar' en met de slogan ‘Een gezonde levensstijl is matig zijn voor altijd’. “Er zijn aspecten die de verschillende deelnemers boeien. De AVD is een wandelevenement waarbij gezelligheid en sportiviteit centraal staan. Maar het stimuleren van een gezonde levensstijl staat aan top”, meent Olivieira. Volgens hem ligt het toch aan de gemeenschap om die gezonde keus te maken.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May