IMT had winst in handen tegen Caledonia
24 Mar 2014, 01:00
De doelpuntenmakers van IMT Anduelo Amoeferie en Kareem 'Caatje' Kwasie.

De Trinidadiaanse profclub Caledonia had zondag in het Mirebalais Stadion in Haïti duidelijk moeite met landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT). Na een 0-0 ruststand werd het na 90 minuten spelen 2-2.

De coach van Calcedonia, Jamal Shabbaz, zei na afloop dat IMT best wel gerekend mag worden tot een van de betere ploegen binnen de Caribische Voetbalunie, CFU. IMT had na de eerste verliespartij tegen de Jamaicaanse Waterhouse dit keer duidelijk zin in een winstpartij. In de eerste helft zijn ook tal van kansen gecreëerd maar tot doelpunten kwam het niet. Caledonia hield het been stijf en kreeg ook enkele goede kansen. De Trinidadianen hadden telkens te maken met Obrendo Huiswoud die goed keeperswerk verrichtte als sluitstuk in de verdediging van IMT.

In de tweede helft ging IMT gerichter de aanval opzoeken. Anduelo Amoeferie kwam vanuit links goed inlopen. Met een volley haalde hij in de vijfde minuut keihard uit naar het doel van Caledonia. Goalkeeper Shemel Louison had geen schijn van kans: 1-0 voor Inter. Het duurde niet lang voordat de Trinidadianen de gelijkmaker noteerden. Uit een hoekschop kon Abdullah die niet goed werd afgedekt, inkoppen:1-1. Er kwam ineens een opleving bij Caledonia terwijl ook Inter met Gregory Pokie in het midden het spel dirigeerde.

Opdrachten goed uitgevoerd
Een hachelijk moment voor het doel van IMT waarbij een speler van Caledonia werd neergehaald, zorgde halverwege de tweede helft voor een penalty. Caledonia maakte geen fout: 2-1. De jongens uit Suriname bleven ondanks de achterstand druk uitoefenen op het doel van de tegenstander. Het was niemand anders dan Kareem 'Caatje' Kwasie die uit een scrimmage de verre hoek zocht en IMT op gelijke hoogte bracht: 2-2.

Na dit doelpunt was IMT enkele keren gevaarlijk maar de club uit Trinidad hield stand. Volgens Huiswoud zat de overwinning er dik in. Het spel van ons was verrassend en fris. De motivatie zat er in alsook de overwinning. De opdrachten zijn goed uitgevoerd. Met de invalbeurt van Jungelo Brunswijk is er vaart in het spel gekomen en heeft hij ook flink verrast met zijn spel. "Ook al halen we de volgende ronde niet, maar de organiserende ploeg Mirebalais uit Haïti moet dinsdag oppassen. Als kampioen van Suriname komen we zeker niet zonder punten thuis. We gaan voor de volle drie punten", zegt coach Hesron Jeroe.