'Hoog tijd voor meldpunt discriminatie'
22 Mar 2014, 00:00
foto
Jongeren tijdens de anti-discrimatieloop vrijdag. (Foto: René Gompers)


Er moet nog veel gedaan worden tegen discriminatie in Suriname. Caricom jeugdambassadeur Tasmara Pique en minister van Sport- & Jeugdzaken Ismanto Adna vinden dat het hoog tijd geworden is voor een meldpunt. Dit deelden zij mee tijdens de anti-discriminatieloop vrijdagmiddag. De loop was de voorlaatste activiteit van de anti-discriminatie week.

De jeugdambassadeurs zijn tevreden over het verloop. Vijfduizend jeugdigen en volwassenen hebben 'netjes en rustig' aan de wandeling langs het centrum van Paramaribo en Zorg & Hoop deelgenomen. De organisatie heeft dit jaar extra voorzorgsmaatregelen getroffen. Er is gelet op de kleding, veel aangemaand om 'netjes te verschijnen en te gedragen'. Het gemiddelde aantal van tienduizend per jaar is teruggebracht naar 5000 deelnemers. De wandelloop heeft vaker onder vuur gestaan door ordinair gedrag en kleding van de jeugdige deelnemers. "Ik ben trots op de jeugd", geeft Pique aan. "Er is bewezen dat de jongeren wel kunnen luisteren naar elkaar."

Starnieuws heeft de gevoelens bij enkele wandelaars gepeild. De meesten vinden dat er nog heel veel discriminatie heerst op school, aan het werk en dat mensen met een gebrek er erg onder te lijden hebben. Adna vindt dat er een meldpunt moet komen zodat "we de gevallen tenminste kunnen registreren."
Pique voegt eraan toe dat er ook instituten moeten komen om mensen die gediscrimineerd worden op te vangen en te begeleiden. "Maar ook zij die discrimineren moeten begeleid worden. Er moet achterhaald worden waarom ze het doen."

René Gompers
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May