Senioren Witsanti leren maraka maken
19 Mar 2014, 13:30
foto
Senioren zetten hun beste beentje voor bij het maken van maraka's.


De senioren van Witsanti hebben maraka’s leren maken. Het gaat om burgers die culturele trainingen krijgen van de stichting Witsanti Educatief Centrum. De stichting probeert zo de ouderen uit hun isolement te halen.

Maraka is een Caraïbs woord voor het muziekinstrument dat onder de bevolking bekendstaat als sek-seki. Het instrument wordt gemaakt van een kleine kalebas (kwai-i in het inheems). In de kalebas worden zaden van de kokriki-plant gedaan. Door de maraka te schudden, brengen de zaden een geluid voort. Met kokriki worden ook kralen, oorbellen en voetbandjes (zepo) gemaakt.

Het is de tweede keer dat de senioren aangesloten bij de club Toijchino Wopotopo een training hebben gehad. Voor de volgende training staat de maripaboto-versiering op agenda. De stichting probeert op deze manier de senioren van het gebied nuttig bezig te houden.

De club bestaat ongeveer 4 maanden en is ook met de ouderen op stap geweest, zodat deze ook uit huis zijn. De stichting wil met andere organisaties interactief bezig zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May