Parmessar voert GPS systeem in bij OW voor betere controle
18 Mar 2014, 00:00
foto
Minister Rabin Parmessar


De minister van Openbare Werken (OW) Rabin Parmessar heeft het GPS-systeem geïntroduceerd op het departement. Onder andere wordt het gebruik van benzine door medewerkers van het ministerie in de gaten gehouden, zegt Parmessar. ''Het is niet alleen goed voor de veiligheid, maar ook voor de zakelijkheid'', meent de bewindsman. Zo wordt er voorkomen dat er met dienstvoertuigen misbruik wordt gemaakt van benzine en de voertuigen zelf.

De minister zegt dat deze ordening niet makkelijk is gegaan. ''Je hebt natuurlijk hier en daar knorrende mensen'', zegt hij lachend. Met deze maatregel heeft hij het benzine verbruik van normaal 30.000 liters per maand teruggebracht naar 25.000 per maand. ''We hopen komende maand met nog tussen de 1000 en 1500 te verminderen'', zegt hij vastberaden. Volgens informatie werd er veel misbruik van benzine gemaakt door de medewerkers. Onder andere werd er benzine gebruikt voor privéaangelegenheden.

Parmessar zegt dat stapsgewijs er een ordening komt op OW. Al geruime tijd heeft hij ook een prikklok geïntroduceerd waar elke werknemer om zeven uur verplicht is te prikken. Dit om het verzuim ook drastisch te verminderen. De bewindsman wil dat eenieder meewerkt aan het gezonder maken van het ministerie. Er zou volgens hem een werknemerstekort van 800 zijn, waardoor de druk op de rest groter is geworden. Samen met vicepresident Robert Ameerali worden nu dringende krachten, zoals veldwerkers, in dienst genomen.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May