Coördinatiegroep houdt opnieuw protestmars verkoop Kersten
18 Mar 2014, 02:00
foto


Voorzitter Robert Hopcroft en administrateur Jørgen Bøytler van het Uniteitsbestuur van de wereldwijde Evangelische Broedergemeente zijn voor overleg bij het Provinciaal Bestuur. De coördinatiegroep 'Stuiting Verkoop Kersten' heeft voor woensdagmiddag een protestbijeenkomst gepland bij het warenhuis Kersten op de hoek van de Steenbakkerij- en Domineestraat.

Door de protestbijeenkomst zal naar de delegatie toe worden benadrukt dat de EBG-gemeenschap en eigenlijk de samenleving tegen de verkoop van dit religieus-historisch en cultureel waardevol pand is, zegt de coördinatiegroep. Omstreeks half 4 zullen de functionarissen zich bij de monumentale zuil van Kersten oriënteren. Met gebed, bazuinkoormuziek en zang zullen de EBG-gemeenteleden en sympathisanten hun actie kracht bijzetten. Hier zal aan alle aanwezigen uitleg gegeven worden over de ontwikkeling van het zendingswerk dat door Christoph Kersten in Suriname verricht is en dat in beeld is gebracht op de zuil.

Aan de delegatie zal ook duidelijk gemaakt worden waarom de EBGS tegen de verkoop is van het Kerstenpand, waar het zendingswerk van de EBGS meer dan 246 jaar geleden met handelsactiviteiten begonnen is! Verwacht wordt dat vertegenwoordigers uit alle gemeenten van de EBGS, alsook alle Surinamers die deze verkoop onacceptabel vinden, zich zullen aansluiten bij de actiegroep die zich vanaf 15.15 uur op het terrein van de Grote Stadskerk zal verzamelen. Ondersteuning van jongeren en ouderen bij dit protest wordt door de actiegroep zeer gewaardeerd.
Na de ontmoeting met de gemeenteleden bij de zuil van Kersten, zal het overleg tussen het Provinciaal Bestuur en de delegatie van het Uniteitsbestuur omstreeks 16.00 uur aanvangen.

Wat er in de toekomst met het pand zal gebeuren, is in deze acties niet een primair doel van de coördinatiegroep. Waar het om gaat is dat het pand op voor ons 'heilige grond' staat en dat het niet uit de boezem van de EBG mag worden ontvreemd.
Deze actie moet het Uniteitsbestuur ervan overtuigen dat de verkoop van het pand Kersten teruggedraaid moet worden en dat zij er alles aan moet doen om alle betrokkenen in dit verkoopproces zo snel mogelijk om de tafel te krijgen, stelt de coördinatiegroep.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May