Twee skimmers opgepakt
16 Mar 2014, 08:33
foto
Elton Everard N. (46) en Navindra Chandradath S. (40) en de spullen die de politie bij hen heeft aangetroffen. (Foto's: KPS)


Elton Everard N. (46) en Navindra Chandradath S. (40) worden verdacht van gekwalificeerde diefstal en verduistering. De recherche van het bureau Centrum heeft ze ingesloten. De twee mannen zijn ‘skimmers’.

Het tweetal is aangehouden in een hotel. In hun hotelkamer zijn spullen aangetroffen die zij gebruikten om te kunnen ‘skimmen’. De politie heeft de spullen in beslag genomen. Het is nog onbekend hoeveel geld deze verdachten hebben gepind. Elton en Navindra hebben toegegeven dat zij 1 pinautomaat van een bankinstelling hebben bewerkt om te kunnen ‘skimmen’.

‘Skimmers’ zijn personen die op een onrechtmatige manier aan de pinpas-gegevens komen van hun slachtoffers. Die gegevens worden gekopieerd op een door hun gemaakte pinpas, waarna zij het geld van hun slachtoffers kunnen lichten via pinautomaten. Om aan de gegevens van hun slachtoffers te komen, bewerken de criminelen een pinautomaat met kleine camera’s en of extra software. Beide mannen zijn Guyanees.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May