Phagwa 2014
17 Mar 2014, 02:00
foto


Er zal een dag komen waarop mannen en vrouwen zullen worden beoordeeld op karakter, fatsoen, eerlijkheid, integriteit, rechtvaardigheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid, goed oordeelsvermogen, onafhankelijkheid en volharding.

Er zal een dag komen waarop de mensheid zal beseffen dat het leven niet was bestemd voor oorlog, haat en wraak, noch voor geweld, hebzucht en rampspoed. Dat wij niet zijn geschapen om de enige planeet die ons beschermt, voedt en onderhoudt te vervuilen en te vernietigen.

Er zal een dag komen waarop wij mensen zullen inzien dat wij niet belangrijker zijn dan andere levende wezens, misschien zelfs minder belangrijk dan planten en bomen en dat wij zeker niet het ego-centrum zijn van het universum.

Er zal een dag komen waarop iedereen zich zal realiseren dat de natuur niet van ons afhankelijk is, maar dat wij afhankelijk zijn van de natuur en daar een gelijkwaardig deel van uitmaken, dat alle leven onderling verbonden is en dat onze overleving geheel berust op de onderlinge afhankelijkheid in dit complexe ecosysteem, dat wij de verantwoordelijkheid en de noodzaak onderkennen om het intact te houden, want hoewel wij tot de aarde behoren, behoort de aarde ons niet echt toe.

Er zal een dag komen waarop wij allemaal de betekenis van het leven, zoals het ongetwijfeld was bedoeld, zullen beseffen, en wel om voor elkaar te zorgen en elkaar te beschermen, om alle levende wezens te beschutten, om moeder aarde te bewonen zonder haar zegeningen te bederven.

Er zal een dag komen waarop de mensheid de heilige schepping die wij erfden zal behoeden en beheren en allen de aarde voor eeuwig en altijd zullen behouden voor komende generaties.

©Theo Hiemcke
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May