Start Campagne tegen huiselijk geweld in Torarica
15 Mar 2014, 08:00
foto


Vandaag lanceert de NGO Caribbean Development Foundation de ‘Geweld tegen vrouwen campagne 2014’ in Suriname met als titel ‘Ze zijn onder ons’, waarbij een symposium gehouden zal worden in Hotel Torarica. De conferentie is het eerste evenement om de campagne geweld tegen vrouwen van 2014 in de regio te lanceren.

Een aantal sprekers zal vanuit sociologische perspectieven praten over de impact van gendergerelateerd geweld in onze gemeenschap en benaderingen bespreken die zowel mannen als vrouwen betrekken bij de poging om geweld tegen vrouwen uit te roeien.

De NGO Caribbean Development Foundation werd in juli 2007 opgericht door de president Carol Daniel uit Trinidad en Tobago. De vicepresident van het bestuur is Witek Hebanowski van de Other Space Foundation, Polen. De juridische directeur is advocaat Alice Daniel uit Trinidad en de secrataris is zuster Mary Claire Ziteman van het St. Ursuline klooster op Barbados. De bestuursleden van de stichting hebben elkaar ontmoet toen zij vrijwilligerswerk deden bij Amnesty International. Het werk van de stichting is regionaal en haar doel is om de NGO sector te ondersteunen bij de dienstverlening, licht de organisatie toe.

Problemen identificeren
The NGO Caribbean Development Foundation begon de ‘geweld tegen vrouwen campagne’ in september 2010 met een regionale conferentie op Trinidad, waar Suriname ook vertegenwoordigd werd. Het doel van het forum was om uit de ervaringen van de NGO sector te leren over het werken met slachtoffers van huiselijk geweld. De NDCF vond dat de NGO sector het beste overzicht heeft om de problemen te identificeren die opkomen bij het omgaan met problematiek van huiselijk geweld en om ondersteuning en bescherming te bieden aan de slachtoffers van huiselijk geweld in de regio.

In 2011 is het bestuur van de NCDF naar meerdere Caricom landen gereisd om zodoende feedback te verzamelen van een grotere groep NGOs en andere stakeholders met betrekking tot de huiselijk geweld problematiek. De NDCF zal een protocol lanceren om de suggesties die zijn gedaan door NGOs en stakeholders van de regio in de nabije toekomst, door te spelen, geeft de NGO Caribbean Development Foundation aan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May