Zes drempels op rijweg Lelydorp-Zanderij
14 Mar 2014, 05:00
foto


De afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken (OW) plaatst drempels op de Indira Ghandi- en de Kennedyweg. De eerste drempel, met een hoogte van 10 centimeter en een breedte van 3,5 meter, is geplaatst bij het centrum Onverwacht. Op dit traject komen drie drempels op de Indira Gandhiweg nabij de school te Bernharddorp en drie drempels in het Centrum van Para nabij de woongemeenschap Onverwacht.

De drempels zijn op verzoek van de districtsleiding van Para geplaatst. Technische medewerker van OW, Sattan Djotiespersad, zegt dat knipperlichten en ander veiligheidsmeubilair niet hebben gewerkt om de snelheid van het verkeer nabij deze plaatsen te verminderen. “Het doel van de drempels is om de snelheid van het verkeer te laten afnemen in de woonwijken en nabij de scholen. Het verkeer van de JAP-Luchthaven zal hiervan geen last moeten ondervinden, omdat de drempel snelheidsvertragend werkt en geen functie van een stopbord heeft”, zegt Djotiespersad.

Districtscommissaris Jerry Miranda is het oneens met de stelling dat er geen drempels geplaatst zouden moeten worden op de Kennedyweg. “Een ieder moet zich onderwerpen aan de verkeersregels. Het leven van een mens is meer waard dan snelheidsvertragend verkeersmeubilair. In 2008 zijn twee schoolkinderen nabij Onverwacht dodelijk aangereden door een voertuig dat met hoge snelheid reed.”

In andere gevaarzones zoals de bocht nabij VOJ-Copieweg zal er een digitaal tekstbord worden geplaatst met een snelheidsindicator. Bij nadering van een voertuig zal de toegestane snelheid worden weergegeven op het bord. Later in het jaar komen meer drempels op plaatsen waar het vereist is, zegt Miranda.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May