5000 personen mogen meedoen met 'anti-discriminatieloop'
13 Mar 2014, 01:00
foto
De Caricom jeugdambassadeurs Franky Koffie en Tasmara Pique. (Foto: Raoul Lith)


Dit jaar is het aantal deelnemers aan de jaarlijkse ‘anti-discriminatieloop’ gesteld op 5000 personen. In 2013 mochten meer dan 12.000 mensen meedoen. Op 21 maart wordt deze loop voor de twaalfde keer gehouden als onderdeel van de ‘anti-discriminatie week’. Reeds 4.500 lopers hebben zich ingeschreven voor de loop met als slogan 'To celebrate one nation, you have to stop discrimination'. De Caricom jeugdambassadeurs Tasmara Pique en Franky Koffie zijn verantwoordelijk voor de organisatie hiervan.

“Het gaat om de kwaliteit en niet om de kwantiteit. Het is belangrijk dat de deelnemers weten waarom ze meedoen aan de loop. De boodschap moet duidelijk zijn”, stelt Pique. De jeugdambassadeurs geven aan dat het aantal lopers is teruggebracht, omdat het overzichtelijker is en het ook rustiger aan toe gaat. “Van het jaar is er geen after party, maar er is sprake van een cultureel festijn. Dit is ook ingekort, zodat de mensen uit de districten op tijd kunnen vertrekken” zegt Koffie.

Volgens Pique is het promotieteam in vergelijking met de voorgaande jaren extra getraind. De leden gaan niet naar de scholen om de scholieren mee te krijgen voor de loop. "Ze moeten de jongeren bewust maken van goed gedrag. Maar ook de jongeren moeten zelf ook een voorbeeld zijn voor hun omgeving”, stelt Pique. Beide jeugdleiders vinden dat de loop in zekere mate heeft bijgedragen aan de bewustwording tegen discriminatie. Zij merken wel op dat discriminatie niet helemaal is uitgebannen. Als voorbeeld noemt Pique de binnenstad. “Er zijn zoveel gebouwen waar mensen met een beperking moeilijk naar binnen kunnen. Dus zeker werk aan de winkel om voorstellen te doen aan de regering. Dit in samenwerking met de jeugdparlementariërs”, meent Pique.
Tijdens de Anti Discriminatie Week worden ook een fun day, expositie, 'open mind forum', cultuurfestijn, kranslegging en awardceremonie gehouden.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May