Simons stelt regering ultimatum om vragen te beantwoorden
12 Mar 2014, 00:00
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Simons


De regering heeft tot donderdag de tijd om afdoend antwoord te geven op vragen van het parlement. Gebeurd dat niet, dan zal het verder functioneren van het college in het gedrang komen. Dat was de duidelijke boodschap van assembleevoorzitter Jennifer Geerlngs-Simons aan de regering dinsdag, tijdens de openbare vergadering.

Simons zei dit, nadat minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken meedeelde dat de regering niet in staat is het parlement antwoord te geven op dringende vragen. De vorige week vrijdag zijn er in het parlement vragen gesteld die zo snel mogelijk moesten worden beantwoord. Simons lichtte daaruit de meest dringende vragen waarop antwoord gegeven moest worden. Het zijn vragen over ruimtelijke ordening en wat gedaan wordt aan de vele bedrijven die in woonwijken voor overlast zorgen. De regering zou ook antwoord moeten geven op andere vraagstukken zoals infrastructurele werken, de staatsfinanciën, concessies die verstrekt zouden zijn door Natuurlijke Hulpbronnen.

De directe interventie van Simons zorgde ervoor dat vooral vanuit de oppositie rustig werd gereageerd. “We nemen vandaag genoegen hiermee na uw ingrijpen, maar we zullen het niet nemen dat de regering zo omgaat met de belangen van het volk en geen antwoord geeft op vragen”, zei assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP).

Moestadja had er moeite mee de afwezigheid van collega-ministers te verantwoorden en waarom de regering geen antwoord kon geven. "Ik had eigenlijk anders gewild, maar zal de gevoelens overbrengen aan de regering”. De bewindsman deelde het college mee dat hij zich er persoonlijk voor heeft beijverd de regering duidelijk te maken dat er antwoorden worden verwacht door het parlement. Dinsdagmorgen heeft hij dit nogmaals ter sprake gebracht op de reguliere vergadering van de raad van ministers. Moestadja had verwacht dat de vakministers aanwezig zouden zijn in het parlement.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May