Diefstal van straattegels bedreigt verharding Laterietweg
12 Mar 2014, 03:00
foto
De straatstenen liggen op pallets langs de te betegelen weg. (Foto: BIC-Para)


De nabijheid van het politiestation Paranam, dicht bij de Laterietweg, weerhoudt dieven niet van het wegdragen van de straattegels die bestemd zijn voor het verharden van deze weg in ressort Oost van Para. De tegels zijn in afwachting van hun gebruik door de aannemer die de werkzaamheden uitvoert, alvast op pallets langs de weg gelegd. Dieven scheuren de verpakking open en dragen de stenen weg.

Districtscommissaris Jerry Miranda is teleurgesteld. “Dit werkt zeer demotiverend. Als het niet om die schoolkinderen was die de scholen via deze straat moeten bereiken, had ik alle opgestapelde stenen weer laten afvoeren”, zucht hij. Miranda doet een beroep op de buurtbewoners om op hun belang te letten en een oogje in het zeil te houden. Bij ongeregeldheden kan de politie te Paranam meteen ingeschakeld worden, zegt hij.

De coördinator van het Burger Informatie Centrum (BIC), Marvin Moesan, zegt dat het materiaal binnen handbereik moet zijn van de uitvoerders van het werk. “De straatstenen kunnen nergens anders worden opgestapeld dan langs de weg die wordt verhard. De Laterietweg is de enige ontsluitingsweg van die woonomgeving en is vooral bij regenweer heel slecht begaanbaar. Nu het commissariaat zijn best doet om ook deze weg te verharden, dreigt het te willen stagneren omwille van deze dieven.”

Op dit moment worden zandwegen van alle ressorten simultaan verhard. De werkzaamheden geschieden met eigen kennis en financiën van het commissariaat. Jonge mannen uit de buurt worden ingehuurd om het werk te verrichten. Hiermee kan gesteld worden dat het bestratingsproject in eigen beheer is van Para, zegt Moesan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May