Een jaar voor seks met minderjarige
11 Mar 2014, 04:00
foto


Rechter Danielle Karamatali heeft op de rechtszitting maandag een 35-jarige man veroordeeld tot een jaar celstraf voor het hebben van seks met een vijftienjarig meisje. Zij heeft vrijwillig seks met de veroordeelde gehad, maar de rechter vond dat het kind onvoldoende in staat is geweest om de gevolgen van haar handelingen te overzien. De man die twintig jaren ouder is dan het meisje moest volgens Karamatali beter weten.

Het meisje moest beschermd worden, stelde de rechter. De man die getrouwd is en vader van twee kinderen is, zou de tiener moeten beschermen. De veroordeelde beweerde dat hij niet wist dat het kind minderjarig was. De rechter voerde aan dat de man wist waar het meisje woonde en kon naar de leeftijd hebben geïnformeerd. Zij hebben twee keren seks met elkaar bedreven in een pension. Hiervoor leende de veroordeelde een auto van zijn vriend, zodat zijn voertuig niet in beeld gebracht zou worden.

Officier van justitie, Shanta Mahadew, vond dat er sprake was van voorbedachte rade. De tiener heeft steeds aangegeven dat zij veertien jaar oud was toen. Op de rechtszitting verklaarde het meisje dat zij haar ‘vriend’ voorgehouden had dat zij zeventien was. Mahadew eiste drie jaar celstraf in deze zaak.
Op een eerdere rechtszitting vertelde de moeder van het meisje dat zij aan het werk was toen ze een anonieme telefoon kreeg. Zij kreeg te horen dat haar dochter in een auto was gestapt. Ze stuurde een nichtje om te kijken. Daarna heeft zij haar dochter ondervraagd en ze deed aangifte bij de politie. Zo kwam de zaak aan het rollen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May