Veroorzaker dodelijke aanrijding Tamansari aangehouden
09 Mar 2014, 10:15
foto


D.R. (20) die wordt aangemerkt als de veroorzaker van de aanrijding van zaterdag met dodelijk afloop, is in verzekering gesteld. De aanrijding vond plaats aan de Oost-Westverbinding km 13 te Tamansari. De 16-jarige Marian Alexander liet ter plekke het leven. De aanhouding van D.R. is gisterenmiddag gelast. De man zou op het moment van de aanrijding onder invloed van alcohol zijn. In eerste instantie kon geen blaastest van hem worden afgenomen, vanwege de toestand waarin hij verkeerde na de aanrijding.

D.R is samen met de bestuurder van het voertuig waarin Marian zat, de 25-jarige Y.M. opgenomen in het ziekenhuis. Y.M ligt op de intensive care. Hij heeft verschillende fracturen opgelopen. Van D.R is in het ziekenhuis een bloedtest afgenomen waaruit blijkt dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Ook heeft hij een volmondige bekentenis afgelegd dat hij diep in het glaasje had gekeken.
Hij is onder politiebewaking in het ziekenhuis.

Marian was mede-inzittende in het voertuig dat bestuurd werd Y.M. D.R kwam vanuit Stolkertsijver met een hoge snelheid aan. Ter hoogte van km 13, waar een ondernemer bezig is met werkzaamheden aan de weg en waar er haast geen straatverlichting is maar slecht aanwijsborden, vond de botsing plaats. D.R. raakte van zijn baan en kwam op de andere rijhelft terecht met het noodlottige gevolg.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May