AZP gezondheidsweek begint zaterdag met wandelloop
07 Mar 2014, 20:00
foto


Met een gezondheidsweek viert het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zijn 48-jarig bestaan. In de gezondheidsweek wordt de verjaardag gevierd van de instelling op 8 maart, Wereld Glaucoomdag op 9 maart en Wereld Nierendag op 13 maart. Een gezondheidsbeurs maakt ook deel uit van de activiteiten.

Als thema is gekozen ‘Invest in Health; Family health is family wealth’. De informatieve week begint met de AZP 5 km wandel- en trimloop op zaterdag om 17.00 uur. Na deze week moet de gedachte van een gezonde levenstijl voor elke burger tot zijn recht komen zegt preventie medewerker Anestha Pansa van het Nationaal Nierdialyse Centrum (NNC) .

Wereld Nierendag wordt elk jaar groots gevierd binnen het AZP. Na een overleg tussen het NNC en andere betrokkenen binnen de instelling is besloten een gezondheidsweek in het leven te roepen. Tijdens deze week zullen alle drie dagen gevierd worden. De verschillende afdelingen van het AZP worden ook in de gelegenheid gesteld mee te doen. Naast het hoofddoel van deze activiteit zullen ook de subdoelen zoals screening en behandeling van mensen, het positief uitdragen van het AZP op het gebied van preventie aan de orde komen.

Gezondheidsbeurs
De gezondheidsbeursdag wordt op 15 maart gehouden op het Valliantsplein. Pansa legt uit dat gekozen is om naar de mensen toe te gaan om een zo groot mogelijk publiek te bereiken. De activiteiten beginnen om 7 uur en gaan door tot 14.00 uur. Op de beursdag kan het publiek kosteloos terecht voor preventieve informatie methodes, meten van de bloeddruk, glucose bepalingen en berekenen van het BMI (gewicht), oogonderzoek, medicatie adviezen, geheugentest, consult bij de diëtiste.

De beurs wordt ondersteund door een Medisch Pedicurist, Diabetes Vereniging Suriname, Diabetre Suriname, Jeugd Tand Verzorging, Bureau Alcohol en Drugs en St. Lobi. Voor de onderzoekingen van St. Lobi is een garantiebrief van de huisarts nodig.

Michelle van Kallen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May