148 aspiranten bevorderd tot brandwacht
06 Mar 2014, 18:00
foto
Minister Edward Belfort bevordert Legrenzi Soerowidjojo tot brandwacht. (Foto: Raoul Lith)


Het Korps Brandweer Suriname is nu op sterkte met 148 nieuwe brandwachten. Met deze groep wordt de personeelssterkte op niveau gebracht. Acht vrouwen maken deel uit van de nieuwe lichting, zegt commandant Cecile Waal. Samen met minister Edward Belfort van Justitie en Politie heeft hij de aspiranten tot brandwacht ‘aangekleed’. In handen van procureur generaal Soebhas Punwasi hebben de rekruten de eed afgelegd. Waal vroeg de nieuwe brandwachten het imago van het korps hoog te houden.

Waal hield de brandwachten voor dat ze een mooie carrière zullen hebben in het korps. Hij wees op de goede samenwerking met de samenleving om de mensen zelfredzaamheid bij te brengen. Er zijn verschillende zaken aangepakt om de dienstverlening te verbeteren, zei de brandweercommandant. Verbetering van de infrastructurele voorzieningen is er een van. Er zijn brandweerkazernes gebouwd, enkele zijn in aanbouw of gepland. Met de uitbreiding is er ook meer personeel nodig. De 148 brandwachten hebben de elementaire brandweeropleiding achter de rug. Legrenzi Soerowidjojo staat aan kop als best geslaagde van deze opleiding.

Hoge verwachtingen
Van de nieuwe brandwachten wordt verwacht dat ze zich volledig inzetten om hun taak naar behoren te doen. Voor alles dat gedaan wordt, zal de brandwacht verantwoordelijk gesteld worden. “U bent hier als model van het nieuwe profiel van onze organisatiecultuur, we zijn een dynamische en lerende organisatie, de nieuwe ontwikkelingen op het brandweer gebied te blijven volgen”, zegt de brandweercommandant.

Binnenkort zullen groepen van het Korps Brandweer Suriname ingedeeld worden te Apoera en het district Brokopondo. Belfort zei dat het wachten is op de brandweer. Troepen van het Korps Politie Suriname zijn al daar gevestigd. Hij geeft aan dat de brandweer nooit op Apoera was en dit zijn initiatief is. Waal zegt aan Starnieuws, dat er al afspraken hierover zijn gemaakt. Er is genoeg personeel om invulling te geven aan dit streven van de minister. Er moeten nog enkele zaken in orde worden gemaakt.

Michelle van Kallen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May