Gezond gebit voor kinderen Apoera en Tapoeripa
05 Mar 2014, 21:00
foto


De tandartsenmissie naar Apoera keert donderdag terug naar Nickerie en gaat van vrijdag tot zaterdag naar Tapoeripa. De missie wordt gecoördineerd door het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) en is bedoeld om de staat van het gebit van de kinderen van deze twee gebieden in kaart te brengen en daarop in te spelen.

De districtscommissarissen van de gebieden, ressort Kabalebo en het district Nickerie, respectievelijk Armand Jurel en Wedprekash Joeloemsingh hadden via het LMSZN gevraagd om tandartsen mee te nemen bij een missie naar bovengenoemde gebieden. Directeur Antoine Elias heeft kunnen bewerkstelligen dat twee Nederlandse tandartsen van Nickeriaanse afkomst die in de eerste week van maart in Paramaribo een tandartsenconferentie hebben bijgewoond, zijn afgevaardigd. Het gaat om Desi Lachman en Wesent Goerdat die kosteloos hun bijdrage hebben geleverd aan de missie.

De afvaardiging is tot stand gekomen door een gezamenlijke inspanning. De Stichting Jeugd Tandverzorging heeft een jeugdtandverzorger en flyers ter beschikking gesteld, de politie heeft voor transport gezorgd en de dc’s voor accommodatie van de missieleden. Donderdag is er in de vergaderzaal van hotel Concord een persconferentie waarbij er gesproken zal worden over de missie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May