Saramacca heeft roze vuilniszakken
06 Mar 2014, 10:00
foto
De lancering van het roze vuilniszakkenproject van Saramacca. (Foto: BIC-Saramacca)


Het district Saramacca beschikt nu over eigen, roze gekleurde vuilniszakken. Deze zakken zijn in twee formaten te verkrijgen en vanaf 1 april zal huisvuil in deze zakken verpakt moeten worden. Dit zegt districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani aan Starnieuws. De dc doet een beroep op de bevolking om haar medewerking te verlenen, zodat dit project een succes wordt.

Lalita Meghoe, hoofd van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst, zegt dat de vuilniszakken van goede kwaliteit zijn, omdat ze niet van recycle afkomstig zijn. De prijzen zijn vastgesteld op SRD 6,00 per pak van tien stuks voor de medium zakken en SRD 12,50 voor een pak van vijf grote zakken. Deze zakken zijn in de diverse supermarkten te koop. Het huisvuil in deze zakken wordt gratis opgehaald door de vuilophaalwagen. De grote zakken zijn bedoeld voor winkeliers, terwijl de mediumzakken voldoende zijn om huisvuil af te voeren.

De zes ressorten Jarikaba, Kampong Baroe, Wayambo, Tijgerkreek en Calcutta en de gebieden Jossikreek, Smithfieldproject en Paloeloeweg, zullen wekelijks aangedaan worden. Ook wordt vuil van de binnenwegen opgehaald. Volgens Ramdhani zullen de vuilniszakken een meervoudig doel dienen: “Er wordt geld verdiend en er wordt gewerkt aan een schoon en hygiënisch milieu, hetgeen erg belangrijk is voor mens en maatschappij.”








Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May