'Illegale handel in dieren en planten een grote zorg'
04 Mar 2014, 04:00
foto


De eerste World Wildlife Day is gisteren herdacht met een presentatie in het Jan Starke Opleiding- en Ontspanningscentrum over biodiversiteit, voor de leerlingen van de Kanaänschool. De dag is georganiseerd door het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). De herdenking is volgens RGB gericht op de miljoenen planten en dieren die gedeeld worden op de wereld.

Aan de kinderen werd voorgehouden dat zij niet mogen vergeten dat de biodiversiteit bijdraagt aan het welzijn van de mens. Het draagt bij aan voedsel, geneeskunde, cultuur en recreatie. De slogan voor deze eerste herdenking van World Wildlife Day in Suriname luidt: ‘Wildbeheer is ons beheer voor welzijn van elk dier en elke plant’.

RGB-minister Steven Relyveld noemt bosverlies en de bedreiging van de natuur door illegale handel van belangrijke dier- en plantensoorten een grote zorg. “Hiermee wordt het voortbestaan van deze soorten bedreigd.” Hij roept op tot het stoppen van illegale handel en vraagt naar samenwerking om bepaalde soorten dieren en planten te kweken voor bescherming van de natuur voor de huidige en toekomstige generaties, meldt het BIC-Para.

Het besluit om telkens op 3 maart de herdenking van in het wild levende dieren en planten te hebben, werd vorig jaar tijdens de 68ste zitting van de algemene vergadering van de Verenigde Naties genomen. Suriname is sinds 1980 lid van de Conventie op het gebied van de Internationale Handel in Bedreigde Uitheemse Dieren en Planten (CITES), voor het beschermen van dieren en planten die in het Surinaams wild leven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May